maanantai 8. syyskuuta 2014

Tyrni-valkosuklaajuustokakku

Halusin tehdä jonkin syksyisen juustokakun, mutten liiemmin välitä mangosta, joten mauksi valikoitui tyrni. Tämä kakku sopii kirpsakkuutensa takia ehkä ennemmin aikuiseen makuun, sillä en halunnut peittää tyrnin kirpakkuutta täysin sokerilla.

Pohja: 175g kaurakeksejä
           80g voita
           1tl kanelia

Mousse: 2dl vispikermaa
              200g maust. tuorejuustoa
              130g sulatettua valkosuklaata
              1tl vaniljatahnaa
              1dl sokeria
              1,5dl tyrnimehua (laimentamatonta)
              7 liivatetta

Kiille: 3dl laimennettua tyrnimehua
           1dl sokeria
           3 liivatetta


1. Hienonna keksit ja sekoita voisulan sekaaan. Lisää kaneli.
2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
4. Vatkaa kerma. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, sulatettu suklaa, sokeri, vaniljatahna, sekä reilu puolet tyrnimehusta. Sekoita tasaiseksi.
5. Kuumenna loppu tyrnimehu kattilassa ja puristele liivatteet sekaan. Kaada massan sekaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
6.Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
7.Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
8. Kuumenna tilkka tyrnimehua kattilassa, lisää liivatteet.
9. Kaada liivateseos loppuun, sokeroituun tyrnimehuun ja kaada massan päälle vuokaan lusikkaa apuna käyttäen.
10. Anna jähmettyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa. Mieluiten yön yli.
11. Irroita kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti