torstai 30. lokakuuta 2014

Pullapäivä


Aika harvoin tulee tehtyä ihan peruspullaa. Nyt mieheni tekee lomallaan minulle autotallissa keittiöön uutta pöytää, niin ajattelin kiitokseksi leipoa lämmintä kanelipullaa. Kyllähän tuo lämmin pulla tuoksuu ihanalle...ja maistuu lapsillekin maidon kanssa...

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1–2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita

Voiteluun: kananmuna

Koristeluun: raesokeria, pikeeriä

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.

Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja (täytteeksi laitoin voita, kanelia ja fariinisokeria). Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria.

Paistolämpötilat ja -ajat: Pitkot 200º:ssa 20–25 min, pikkupullat ja korvapuustit 225º:ssa 10–15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti