keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Punajuuri-pistaasi-suklaakakku


Hupsista. Löytyi googlettamalla niin erikoinen ohje, että oli aivan pakko kokeilla. Rakastan pistaasipähkinöitä (ovat vaan ryökäleet tosi hitaita syötäviä) , joten ohje osui ja upposi. Tämä on ehkäpä joku porkkanakakun sukulainen...tai taikina oli hieman samanoloista. Maku on hieman raikkaampi, koska päälliseen ei tule voita. Suosittelen kokeilemaan vaihteeksi hieman erilaista kakkua! :p


1dl mantelijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja   
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
50 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl punajuuri-perunasosetta
1 dl ruokosokeria
200 g suklaata

kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

päälle:

60 g murskattuja pistaasipähkinöitä

Ohjeet

Valmistusaika 30 - 60 min 

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sulata myös suklaa. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon kuivat aineet osissa. Lisää voi, suklaa ja punajuurisose.
4. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 180 asteessa 35-40 min.
5. Anna kakun jäähtyä ja tee päälle kuorrute. Ripottele pähkinämurska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti