Tässä myös yksi vaihtoehto joulun pyhien kahvitteluun. Taitaa olla ehkäpä parasta maistamaani kuivakakkua, vaikken pidä konjakista laisinkaan. Ohje on kirjasta Syystunnelmia ja joulun odotusta. Päällinen on samaa, jota tulee mokkapaloihinkin...ja alla aivan älyttömän hyvää suklaista kakkua konjakilla maustettuna. Tässäkin olisi ideaa joulun alla viemisiksi kukan asemasta?
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
180 g voita
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 rkl konjakkia (itse laitoin Renaultia)
Kuorrute:
2 rkl voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl tomusokeria
Koristeluun: Esim. kultaglitteriä ja konvehteja
Kiehauta maito, sokeri ja kaakao ja jäähdytä. Vaahdota voi ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat
voisokerivaahtoon yksitellen, lisää kananmunien välissä osa
jauhoseoksesta taikinaan. Vatkaa taikinaan jäähtynyt kaakaomaitoseos
vähän kerrallaan vuorotellen lopun jauhoseoksen kanssa. Mausta taikina
lopuksi konjakilla. Paista kakku korppujauhotetussa vuoassa 170 asteessa
noin tunnin ajan. Kumoa vuoasta jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti