torstai 1. tammikuuta 2015
Hyydytetty savuporokakku
Hyvää pikkujoulua, eikun...tätä vuotta :D Nyt tuli vahingossa vielä otettua aika jouluinen kuva, vaikkakin tätä kakkua voisikin tehdä ihan ympäri vuoden. Me herkuteltiin uuden vuoden päivänä mm. tällä. Harmittaa, kun "heräsin" kakun tekoon niin myöhään, että ruohosipulia ei löytynyt enää uuden vuoden aaton-iltana mistään :( Korvasin sen itse persiljalla. Laitan sen silti ohjeeseen, koska se olisi siihen hyvin sopinut...
Pohja: 1 pkt Realia
60g voita
Täyte: 2dl kuohukermaa
120g pororouhetta
1rs Créme Bonjour savuporo-tuorejuustoa
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 nippu ruohosipulia (tai persiljaa...murr!)
3rkl sitruunamehua
5 liivatetta
sitruunapippuria
Koristeluunesim. : Kylmäsavuporosiivuja
Punaista paprikaa
Leipäjuustoa
Kurkkua
Herneenversoja
1. Laita liivatteet likoamaan
2. Murustele ruisleipä ja sekoita voisulaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, pororouhe, sipulit, paprika ja sekoita.
4. Mausta mielesi mukaan sitruunapippurilla ja mehulla.
5. Kiehauta tippa vettä ja liuota puristellut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.
6. Kaada täyte murupohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
7. Irroita kakku vuoasta ja koristele mieleiseksesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti