torstai 1. tammikuuta 2015

Hyydytetty savuporokakku


Hyvää pikkujoulua, eikun...tätä vuotta :D Nyt tuli vahingossa vielä otettua aika jouluinen kuva, vaikkakin tätä kakkua voisikin tehdä ihan ympäri vuoden. Me herkuteltiin uuden vuoden päivänä mm. tällä. Harmittaa, kun "heräsin" kakun tekoon niin myöhään, että ruohosipulia ei löytynyt enää uuden vuoden aaton-iltana mistään :( Korvasin sen itse persiljalla. Laitan sen silti ohjeeseen, koska se olisi siihen hyvin sopinut...

Pohja: 1 pkt Realia
           60g voita

Täyte: 2dl kuohukermaa
             120g pororouhetta
             1rs Créme Bonjour savuporo-tuorejuustoa
             1 punainen paprika
             1 punasipuli
             1 nippu ruohosipulia (tai persiljaa...murr!)
             3rkl sitruunamehua
             5 liivatetta
             sitruunapippuria 

 Koristeluunesim. : Kylmäsavuporosiivuja
                                        Punaista paprikaa
                                        Leipäjuustoa
                                        Kurkkua
                                        Herneenversoja
                            

1. Laita liivatteet likoamaan
2. Murustele ruisleipä ja sekoita voisulaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, pororouhe, sipulit, paprika ja sekoita.
4. Mausta mielesi mukaan sitruunapippurilla ja mehulla.
5. Kiehauta tippa vettä ja liuota puristellut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.
6. Kaada täyte murupohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. 
7. Irroita kakku vuoasta ja koristele mieleiseksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti