tiistai 20. tammikuuta 2015
Mustikkamuffinssit kanelicrumblella
Mustikkamuffinssit on likipitäen aina hyviä, mutta tämä ohje on kyllä myös herkullinen. Kaneli tuossa päällä tekee vielä lisämakua muutenkin hyvänmakuiseen taikinaan. Näistä tulisi myös hyvänmakuisia kuppikakkuina, jos kuorruttaisi nämä vaikkapa vaniljarahkalla maustetulla kermalla :p
Muffinssitaikina:
3,5dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1/4tl suolaa
2tl leivinjauhetta
0,75dl sulatettua voita
1 kananmuna
0,75dl piimää tai maitoa
3dl mustikoita
Kanelicrumble:
0,6dl sokeria tai fariinisokeria
0,4dl vehnäjauhoja
1/4dl pehmeää voita
0,6tl kanelia
1. Ota voi huoneenlämpöön ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe sekaisin suuressa kulhossa puuhaarukalla.
3. Lisää joukkoon sulatettu voi, maito/piimä ja kananmuna. Sekoita juuri ja juuri sekaisin.
4. Lisää mustikat jäisinä, varovasti taikinaan nostellen. Taikina on melkoisen paksua.
5. Laita taikinaa muffinssivuokiin, täyttäen ne noin 2/3.
6. Lisää pehmeään voihin jauhot, sokeri ja kaneli. Nypi tasaiseksi ja murustele reilusti muffinssien päälle.
7. Paista uunissa keskitasolla n. 20minuuttia, kunhan muffinssit ovat kauniin ruskeat, tai tikulla kokeiltaessa siihen ei jää enää taikinaa. Koristele jäähtyneinä, jos tahdot.
Nää on kyllä huikean hyviä! :--)
VastaaPoistaOlen samaa mieltä :) Nams!
VastaaPoista