sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lihapiirakat


Tänään välipalaksi paistettiin lihiksiä. Aika suuritöisiä ovat, joten harvoin tulee tehtyä. Nämä ovat kyllä herkkuja...täytettäkin kun saa työntää väliin mielensä mukaan :D

Taikina:
1l maitoa
2tl suolaa
2 kananmunaa
50 g    hiivaa
n. 24dl vehnäjauhoja
150g   sulaa voita

Täyte:
600 g    jauhelihaa
1-2    sipulia
1 tl    suolaa
ripaus    valkopippuria
ripaus    maustepippuria

Puuro: 
1,2l maitoa
1,5dl raakaa puuroriisiä
1dl raakaa pitkäjyväistä riisiä

Paistamiseen:
2pkt munkinpaistorasvaa, kookosrasvaa tai ruokaöljyä

1. Keitä riisipuuro ja anna sen jäähtyä.

2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

3. Valmista täyte. Silppua sipuli ja kuullota se vähässä rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se muruiseksi seokseksi koko ajan sekoitelleen. Lisää mausteet. Sekoita jauhelihaseos riisipuuroon.

4. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se levyksi. Ota levystä pienellä lautasella painaen pyöreitä piirakankuoria. Sivele reunat vedellä. Lusikoi kuorille jauheliha-riisi-seosta ja käännä piiraat puolikuun muotoon. Ummista reunat lautasen reunalla painaen. Anna piiraiden kohota kymmenisen minuuttia.

5. Kuumenna öljy ja uppopaista piiraat molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta piiraat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti