Taikina:
1l maitoa
2tl suolaa
2 kananmunaa
50 g hiivaa
n. 24dl vehnäjauhoja
150g sulaa voita
Täyte:
600 g jauhelihaa
1-2 sipulia
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus maustepippuria
Puuro:
1,2l maitoa
1,5dl raakaa puuroriisiä
1dl raakaa pitkäjyväistä riisiä
Paistamiseen:
2pkt munkinpaistorasvaa, kookosrasvaa tai ruokaöljyä
1. Keitä riisipuuro ja anna sen jäähtyä.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
3. Valmista täyte. Silppua sipuli ja kuullota se vähässä rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se muruiseksi seokseksi koko ajan sekoitelleen. Lisää mausteet. Sekoita jauhelihaseos riisipuuroon.
4. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se levyksi. Ota levystä pienellä lautasella painaen pyöreitä piirakankuoria. Sivele reunat vedellä. Lusikoi kuorille jauheliha-riisi-seosta ja käännä piiraat puolikuun muotoon. Ummista reunat lautasen reunalla painaen. Anna piiraiden kohota kymmenisen minuuttia.
5. Kuumenna öljy ja uppopaista piiraat molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta piiraat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti