torstai 12. maaliskuuta 2015
Kardemummakakku
Äitini tekee maailman parasta kardemummakakkua. Sillä samaisella ohjeella, minä en onnnistu koskaan. Nyt löysin reseptivihostani toisen ohjeen, joka sijoittuu kyllä hyväksi kakkoseksi. Tämä on ihan mielettömän hyvää, kosteaa kahvikakkua. Varsinkin, jos vielä pidät kardemummasta, on tämä todellakin juttusi! Helppo tekoinenkin vielä...
2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Älä vatkaa.
3. Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.
4. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n.50min.
6. Koristele tomusokerilla ja haluamillasi koristeilla.
Tein kakun tällä ohjeellasi ja on pakko sanoa, että on superhyvä. Laitoin reilusti kardemummaa, minkä olin saanut kuorimattomina siemeninä Goan tuliaisina. Koko huusholli tuoksuu ihanalle Kardemummakakulle.
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta. Suosittelen. <3
Ihanaa, että tykkäsit! Tämä on myös oma suosikkini kahvikakuista 👍
PoistaToimisikohan tää taikina muffinseina?
VastaaPoistaEn ole kyllä kokeillut, mutta miksipäs ei ☺️ Paistoaika silloin toki lyhempi...
PoistaMinun suosikki myös kahvikakuista 👌 kiitos reseptistä ! Laitoin juuri uuniin, lisäsin keskelle vaniljatuorejuustomassaa, saas nähdä miten käy 😊
VastaaPoistaOho! Tulepa kertomaan, kuinka onnistuit 👌
PoistaEi se huono ollut mutta vähän se hävisi sinne. Nyt taas kakku uunissa, laitoin siihen nyt tiikeriraidan, sen olen tehnyt aiemminkin siitä tuli ihan superhyvä !!
PoistaNo, voi harmi. Tiikeriraita kuulostaa hyvältä idealta! Ihanaa joulun aikaa! 🌲
PoistaLoistava lopputulos tälläkin ohjeella. Aion kokeilla myös rusinoilla.
VastaaPoistaUpeaa! Tämä on on oma suosikki kahvikakkuni 🥰 Niiin hyvää!
Poista