sunnuntai 22. maaliskuuta 2015
Pääsiäisen passion-juustokakku
Tänään kahvivieraille tarjoillaan passion-juustokakkua. Halusin tästä voimakkaasti passionin makuisen, joten täytteessä ja kiilteessä on sitä paljon ja monessa muodossa :) Namnam!
Pohja:
200g kaurakeksejä
60g voita
Täyte:
1prk Creme Vanillaa
200g vanilja-tuorejuustoa
1prk Jam it!- passionhilloa
1dl passion-jälkiruokakastiketta (Lidl)
3 passionhedelmää
6 liivatetta
Kiille:
4dl passion-jälkiruokakastiketta (Lidl)
1dl hedelmämehua
4 liivatetta
Koristeluun esim.:
Passionhedelmiä
Sokerimassa narsisseja
Suklaamunia
Rouhittua valkosuklaata
1. Hienonna kaurakeksit ja sekoita ne voisulaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa vaniljakastike, lisää tuorejuusto, passionhillo, passionkastike, sekä passionin hedelmäliha.
3. Lämmitä tilkka passionkastiketta kattilassa ja lisää liotetut liivatteet.
4. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon, samalla kevyesti vatkaten.
5. Kaada massa keksipohjan päälle ja laita sitten jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.
6. Liota liivatteet kiillettä varten. Kuumenna hedelmämehu ja lisää puristellut, liotetut liivatteet. Kaada kakun päälle ja hyydytä vielä muutama tunti, mielellään yön yli.
7. Koristele esim. sokerimassakukkasin, suklaamunilla, hienonnetulla valkosuklaalla tms.
Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta löydöltä !! Erityskiitos, että laitoit ohjeeseen kakkuvuoan vetoisuuden. Melkein ei kukaan laita sitä, sitten täytyy arvailla minkälaisen vuoan voitelisin. Siitä syystä usein käytän silikonivuokia, niitähän voi käyttää voitelemattakin. Ja myös voi laittaa lopputaikinan muffinsivuokiin. Mutta kiitos ohjeesta, kokeilen !
VastaaPoistaHei tuo edellinen kommentti oli tarkoitettu sitruunakermakakkuun tietenkin
VastaaPoistaKiva, jos oli apua :) Se on mukavan raikas ja mehevä kakku. Kokeile ihmeessä...
VastaaPoista