sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ruispalat



Sellainen täydellisen ruisleipien ohje on hakusessa. Tämäkin on jo hyvä, mutta ilmeisesti täydellistä ei ilman juurta saakaan? :) Tällä ohjeella tulee kuitenkin maistuvaa, pehmeää ja lämmintä, tuoretta leipää. Ei hullumpaa! Tällä ohjeella tulee pellillinen.

2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 pkt (50 g) hiivaa

2 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
2,5 dl ruisjauhoja

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen vesi-piimä-seokseen. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna turvota ainakin puolisen tuntia.

2. Sen jälkeen vaivataan sekaan vielä ruisjauhoja, sekä esim. vehnäjauhoja.

3. Kippaa taikina leivinpaperin päälle ja kauli tai taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi. Tee pizzapyörällä sopivan kokoisia paloja ja jätä kohoamaan vielä puoleksi tunniksi.

4. Pistele haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-15min. Taittele palat irti toisistaan hieman jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti