torstai 2. huhtikuuta 2015
Kakku viiskymppiselle
Tänään sain kunnian tehdä kaksi kakkua 50-v.-juhliin, joissa on musta-valko teema. Kakuista toivottiin yksinkertaisen kauniita, gluteenittomia ja laktoosittomia. Sisällä vaalea kakkupohja, sitruunamoussea ja villivadelmahilloa. Onnittelut vielä sankarittarelle! :)
Pohja:
5 isoa kananmunaa
3dl sokeria
3dl gluteenitonta jauhoseosta
Sitruunamousse:
3dl laktoositonta vispikermaa
1prk laktoositonta sitruunarahkaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
tomusokeria maun mukaan
1tl vaniliinisokeria
3 liivatetta
4dl villivadelmahilloa
Kostutukseen appelsiinimehua
sitruuna-aromilla maustettua voikreemiä.
Kuorrutukseen ja koristeisiin sokerimassaa
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon lopuksi siivilän läpi jauhot. Sekoita varovasti.
2. Kaada voideltuun, gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60min. Anna jäähtyä.
3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma. Lisää rahka, sitruunaanmehu, sitruunankuori ja sokerit. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja liota puristellut, lionneet liivatteet sekaan. Kaada seos ohuena nauhana massan sekaan.
4. Halkaise pohja kolmeen osaan. Laita päällikerros kelmutetun vuoan pohjalle. Kostuta. Laita hilloa ja sitruunamoussea. Kasaa loppu kakku samoin. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
5. Kumoa kakku. Levitä voikreemi ja kaulitse sokerimassa. Peitä kakku sokerimassalla ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti