maanantai 24. huhtikuuta 2017
Munkit
Meillä ei maltettu odottaa vappuun saakka munkkeja, vaan kahvivieraille tarjotaan jo maistiaisia etukäteen. Munkit ovat tuoreina kyllä NIIIIIIIN hyviä, että pitänee kyllä paistaa useampi erä vielä ennen vappua. Kovin paljon kerrallaan ei kannata tehdä, sillä nehän ovat parhaimmillaan heti tuoreina. Pakastaahan periaatteessa voisi ilman sokerointia, mutta minusta tämä on vain ainoa oikea tapa :p Muistathan jättää taikinan mahdollisimman löysäksi, niin lopputuloksestakin tulee aina parempi :)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 13- 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2pkt munkinpaistorasvaa
hienoa sokeria sokerointiin (esim.Siro)
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
2. Leivo taikinasta n. 25 pyöreää pullaa ja kohota niitä leivinliinan alla 10 minuuttia.
Muotoile munkit niin, että työnnät molemmat etusormet pullan keskelle ja pyöräytä rinkeliksi.
3. Uppopaista 3-4 munkkia kerrallaan kuumassa rasvassa. Kun munkin toinen puoli on saanut kauniin värin, käännä ja paista toinen puoli.
Nosta munkit valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Kierittele kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti