sunnuntai 26. huhtikuuta 2015
Tippaleivät
Nyt pitää kokeilla vielä viimeisetkin vappuherkut ennen h-hetkeä. Luulen, että päädyn kuitenkin ihan perinteisiin munkkeihin, koska mielestäni ne ovat tuoreina vaan NIIN hyviä siman kaverina. Tippaleivät taasen ovat paljon parempia itse tehtyinä, kuin kaupasta valmiina ostetut. Jos siis näillä aikoo herkutella vappuna, kannattaa nähdä vaiva ja tehdä ehdottomasti itse! :) Ohjeella tulee n.15kpl.
Taikina:
4 munaa
1-2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paistamiseen:
5-7 dl öljyä
Pinnalle:
tomusokeria
1.Riko munat kulhoon ja sekoita haarukkavatkaimella niiden rakenne rikki. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää muut ainekset munien joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kaksinkertaiseen pursotuspussiin, jonka kulmaan teet reiän.
2.Kuumenna öljy ja upota kattilaan pyöreä, teräksinen leivosrengas, tai säilypurkki, josta on kansi ja pohja leikattu pois.
Valuta renkaaseen taikinaa ohuena nauhana siten, että taikinasta muodostuu ristikkäin kulkevista taikinanauhoista pesä.
Käännä leivonnainen, kun toinen puoli on kauniin ruskea.
3. Nosta tippaleivät valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
Siivilöi jäähtyneen tippaleivän pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti