torstai 10. syyskuuta 2015

Kauralastukupit omenapaistoksella


Syksyn omenoista saa vaikka mitä ihanaa. Omena-kaurapaistos on esimerkiksi ihan älyttömän hyvää. Nyt se sai "uudet vaatteet" ja tarjoilinkin sitä hieman eri muodossa tällä kertaa. Tein nimittäin kauralastuja, jotka painelin jälkiruokakupin pohjalle, vielä hieman lämpöisinä.

Kuppiin tein erikseen omenoista paistoksen uunissa ja päälle tietenkin aimo loraus vaniljakastiketta. Toimii hyvin muuten näinkin ;)


3 dl sokeria
½ dl siirappia
1½ dl huoneenlämpöistä voita
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

1 kg omenoita
kanelia
sokeria
voita

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

1. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pieniä pallukoita pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
Paista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.

2. Anna jäähtyä ihan hetki ja nosta lastut sitten lastan avulla kupin pohjalle varovasti. Muotoile samalla varovasti painellen.

3. Pese omenat ja poista niistä siemenkodat ja kannat. Lohko osiin ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria.
Laita myös nokare voita ja paista sitten reilu puoli tuntia 200 asteessa.

4. Annostele omenat kuppeihin ja nautiskele vaniljakastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Hauska idea! :D Varmasti hyviä!
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa :) Välillä on mukavaa tuunata vanhoista resepteistä erinäköisiä....

      Poista
  2. Kekseliästä! Mä harrastan myös tuota kaurakeksien taivuttamista kupiksi, mutta oon laittanut niihin lähinnä jäätelöä. Tällaista voisin testatakin, jahka selviää saako jostain (muualta kuin näköjään omasta puusta) tänä vuonna kotiomenoita vai pitääkö tyytyä kaupan kotimaisiin omenoihin leivonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minullakin olisi mielessä vaikka mitä ihania omenajuttuja...täytyypä vielä hetki odotella satoa :)

      Poista