perjantai 4. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän valkosuklaaleivokset


  Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille, jo hieman etukäteen :)

Meillä herkutellaan sunnuntaina tällaisilla valkosuklaaleivoksilla, jotka ovat todella helppoja ja yksinkertaisia valmistaa. Näistähän voisi tehdä myös jouluksi herkkua kahvipöytään, vaihtamalla päälle vain punaiset koristeet ja alle punaiset vuoat? :) Maku näissä onkin jo hiukka jouluinen...

1 pkt Bastogne-keksejä
200 g appelsiinituorejuustoa

150 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
koristerakeita

1. Murkaa keksit hienoksi. Sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi.

2. Pyörittele "taikinasta" palloja (n. 15kpl) ja laita pallot sitten jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää suklaasulaan tilkka öljyä. Pyörittele pallot sitten suklaasulassa ja laita taas lautaselle ja jääkaappiin kovettumaan.

4. Sulata tumma suklaa ja pursota raitoja leivoksen päälle. Nostele leivokset sitten vuokiin. Ripottele pinnalle esim. koristerakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti