keskiviikko 14. joulukuuta 2016
Jouluiset fudget
Ihannekakkujen Irman innoittamana kokeilin minäkin jouluisia fudgeja, jotka ovat varsin makeita, mutta herkullisia :) Maustaa näitä voisi esim. kuivatuilla karpaloilla/rusinoilla jne...Nämä ovat helppoja valmistaa ja maku muistuttaa hieman Omaria. Tekoon tarvitsee kyllä ehdottomasti lämpömittarin.
Nämä pitää muistaa leikata vielä hieman lämpöisinä. Muuten murenevat hiukka, niin kuin itselläni kävi aluksi, ennen kuin tajusin antaa massan lämmetä takaisin huoneenlämpöiseksi...näitä kannattaa kyllä testata :P
250 ml kuohukermaa
680 gr Siro hienoa sokeria
100 gr voita
100 ml kondensoitua maitoa
2 vaniljatankoa
2 rkl glukoosisiirappia
100 gr valkosuklaata
1. Mittaa kaikki ainekset, paitsi valkosuklaa, kattilaan. Keitä niitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, niin, että sokeri sulaa.
2. Nosta lämpöä reilusti ja anna kiehua niin, että seos kuplii. Sekoita samalla. Seos muuttuu kullanruskeaksi ja mittari näyttää 120 C°. Tähän menee n. 10-15 minuuttia.
3. Nosta seos levyltä ja kaada se eri kulhoon (mieluiten metalliseen). Ota vaniljatangot pois. Vatkaa sähkövatkaimella hissukseen n.2 minuuttia.
Sen jälkeen lisää paloiteltu valkosuklaa ja jatka vatkaamista, kunnes seos on todella paksua (ehkä 6-8min.).
4. Levitä sitten tämä paksu ja kuuma seos johonkin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. n. 25x25cm.). Anna sitten jähmettyä muutama tunti jääkaapissa, kelmu päällä.
5. Ota valmis fudge huoneenlämpöön ja leikkaa sitten paloiksi.
Ihania, näitä pitäisi kokeilla, koska tykkään fudgeista paljon! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kokeilepa ihmeessä :) Et varmasti pety...
PoistaVoi ihanuus, löysinpä vihdoin blogisi! Fudgeja ei olekkaan tullut tehtyä, mutta pitäisi kyllä kokeilla. Kaupasta ostettuna ovat ainakin niin hyviä. <3 -Naavarinteen Jenni :)
VastaaPoistahttp://markanpilkkuja.blogspot.fi/
No, kiva kun löysit :) Nää on muuten paljonpaljon parempia, kuin kaupasta ostetut...
PoistaSäilyykö nää ihan huoneenlämmössä jos vaikka joululahjaksi haluis antaa? :)
VastaaPoistaSäilyy varmaankin viikon verran :)
Poista