torstai 7. tammikuuta 2016

Pähkinä-suklaafudge


Tein Kotivinkin ohjeella pähkinä-suklaafudgea. Nämä maistuvat ihan mokkapaloilta, mutta päällä olevat paahdetut cashewpähkinät ja sormisuola antavat näille vielä erityisesti makua...namskis :p 

4 ½ dl sokeria
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)

1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.

2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.

3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista( itse mittasin lämpötilaksi 120 astetta). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

4. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. (Lisää halutessasi lopussa karkeaksi rouhittu valkosuklaa.)

5. Voitele rypsiöljyllä vuoka, jonka koko on noin 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm. Kaada fudgeseos vuokaan.

6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Ripaus sormisuolaa fudgen pinnalla viimeistelee makuelämyksen.

Pähkinä-suklaafudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.


4 kommenttia:

  1. Oi, jos jokin maistuu mokkapalalta, se ei voi olla kuin hyvää! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Täytyy muuten vielä vinkata meidän blogin haastetta sinulle, koska sopisi hyvin pähkinä-teemaan:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html Käy ihmeessä kurkkaamassa! (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! :) Katsotaan, josko vaikka osallistuisinkin. Kiva idea!

      Poista