maanantai 25. tammikuuta 2016
Toscakakku
Olen ollut monta päivää kipeänä, mutta nyt on olo jo sen verran parempi, että jaksoin leipoa :) Mieleni teki ihan hirveästi perinteistä toscakakkua, joten sellaisen pikaisesti kyhäsin.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
½ dl maitoa
2 munaa
1,5 dl sokeria
Kuorrute:
75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää voisula, loput jauhot, leivinjauhe, sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se sitten leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan(halk.n.23cm). Paista 175 asteessa n. 20min.
2. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä n. 10-15 minuuttia, niin että seos sakenee kunnolla. Anna jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia.
Siis laitetaanko voi taikinaan huoneenlämpöisenä vai sulatettuna? Aineksissa on huoneenlämpöistä ja "ohjeessa" sulana :)
VastaaPoistaNo, sulana :D Taas on joku "puusilmä" ohjetta kirjoitellut...Kiitos huomiostasi!
PoistaIhanan näköinen! Toscakakku on ihan älyttömän hyvää! Voi nam! :) Olen tehnyt monen monta kakkua Kinuskikissan ohjeella :)
VastaaPoistaKiitos, Taru! Pelkistetyn hyvää kyllä. Kinuskikissan ohje näyttää myös herkulliselta, mutta itse en pohjaan kardemummaa laottaisi, vaikka voisikin olla hyvää :)
VastaaPoista