torstai 4. helmikuuta 2016
Tiikerikakku
Tiikerikakku. Helppoa ja ihan mielettömän herkullista kahvin kanssa. Jos tässä elämässä voi johonkin luottaa, se on ehdottomasti mummon reseptikirja. Tämä on taas yksi niistä maukkaista ja herkullisista ohjeista, joka onnistuu aina. Ei petä koskaan. Tällä kertaa tästä tuli kirjaimellisesti tiikerikakku,- raitoineen, kaikkineen :)
250 g voita
2.5 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl appelsiinimehua
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
Raidat mustasta ja keltaisesta sokerimassasta
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää n. puolet jauhoista ja sitten kananmunat, yksi kerrallaan. Lisää loput jauhot, vaniliinisokeri ja leivinjauhe. Kaada lopuksi joukkoon appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi.
2. Ota taikinasta n.1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe, sekä maito. Sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi vaaleaa taikinaa voidellun vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy reilusti. Lisää sitten suklaataikinaa kerros ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Työnnä sitten haarukka taikinaan ja pyöritä sitä koko matka ympäri kakkua. Näin tiikeri saa hienon raitansa.
4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 50-60 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi esimerkiksi "raidoilla" :)
Tiikerikakkua sen olla pitää!
VastaaPoistaKyllä. Yksinkertaista ja hyvää :)
PoistaMinkäkokoinen vuoka ?
VastaaPoista1.8l 😊
Poista