sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Irish coffee- juustokakku ja kesätauko


Eilen juhlittiin tyttäremme 7-vuotis synttäreitä. Aikuisille tein tämän Irish coffee- juustokakun ja koska minua laiskotti kovasti, lapsille oli tarjolla jäätelöbaari :) Tämä kakku on todella herkullinen, mutta itse laittaisin seuraavaan kakkuun hippasen enemmän viskiä ja keittäisin kahvin espressojauheesta...tämä olisi nimittäin kaivannut ehkä inasen enempi makua, mielestäni. Todellatodella hyvää oli silti. Alkuperäinen ohje täältä.

Tämän kakun myötä haluan toivottaa teille kaikille ihanaa ja toivottavasti lämmintä kesää. Blogini jää nyt kesätauolle, sillä olen jäämässä lähes koko kesän mittaiselle sairauslomalle. Palaillaan viimeistään syksyllä! :)

175g kaurakeksejä
75g voita sulatettuna

2,5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl  viskiä
0,75dl vahvaa kahvia

1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan (halk. 20cm) pohjalle tiiviisti.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa kerma ja lisää sokeri ja vaniljasokeri.

4. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto. Mausta täyte viskillä.

5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kahviin.

6. Lisää kahvi-liivateseos ohuena nauhana koko ajan samalla vatkaten kermavaahto- tuorejuusto seokseen.

7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin, vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.


8. Irrota kakku vuoasta varovasti. Koristele esim. suklaa-kahvipavuilla, sulatetulla suklaalla ja herukanlehdillä,- ja kukinnoilla.

2 kommenttia:

  1. Toivotan sinulle oikein hyvää kesää !
    Kiitokset monista leivontaohjeista.
    Uusia vispailuja odotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi. Juu- syksyllä viimeistään jatketaan. Ehdottomasti! :)

      Poista