perjantai 22. heinäkuuta 2016
Pätkis- kahvikakku
Tehdäänpäs taas kuitenkin jotakin ihan perinteistäkin, eli kahvikakkua. Pätkikset ovat aina yhtä herkullisia, muodossa missä tahansa. Tämä kakku on erittäin suklainen ja kuorrutus tekee sen vieläkin paremmaksi. Helppotekoinen ja nopea kakku, joka onnistuu joka kerta! Kakun voi pakastaa myös kuorrutettuna, mutta on varsin hyvää ilmankin kuorrutetta...
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita tai margariinia
2dl turkkilaista jogurttia
1 pss Pätkiksiä
3 kananmunaa
Kuorrutus:
170g suklaata
100 g voita
1. Sekoita kuivat aineet keskenään tasaisesti.
2. Sulata voi mikrossa ja lisää voisulan joukkoon rouhitut pätkikset. Vatkaa voi-suklaaseokseen kananmunat, sekä jogurtti.
3. Yhdistä kuivat aineet ja voi-suklaaseos keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. nuolijalla.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan (vetoisuus 2L) ja paista kakkua uunissa 175 asteessa, noin 45 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä ja laita sitten kattilaan voi ja suklaa. Sulata tasaiseksi. Jäähdytä ja kuorruta kakku niin, että laitat kakun
ritilän päälle ja lautasen alle. Valele kakku kauttaaltaan suklaalla ja koristele haluamallasi tavalla. Anna suklaan kovettua pintaan jääkaapissa. Kakku paranee vanhetessaan...
Ihana toi kakun pinta :) ja kakku on varmasti herkullinen ;)
VastaaPoistaKiitos :) Pätkikset on kyllä aina yhtä herkullisia...
PoistaMinkä lämpöistä voirasvaseos on kun siihen lisätään kananmunat ja jugurtti ?
VastaaPoistaJotakuinkin huoneenlämpöistä 😊 Ei sitten juoksetu...
PoistaRiittääkö 45min paistoaikaa, kun muissa kakuissa on 50-60min?
VastaaPoistaJuu, riittää, mutta testaa vielä tikulla kypsyys 😊
PoistaMitä suklaata olet käyttänyt kuorrutuksessa? Tummaa, maitosuklaata vai pätkiksiä?
VastaaPoistaFazerin tummaa suklaata, ettei tule liian makeaa 😊
Poista