Makeat piirakat ovat siitä kivoja, että tällä samalla reseptillä voisi tehdä piirakan myös vaikkapa vadelmasta. Ranskankermavaahto pinnalla kosteuttaa piirakan todella herkulliseksi.
Pohja:
50 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl punaherukoita
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vimeiseksi kananmuna ja sekoita.
2. Painele taikina voidellun piirakkapohjan pohjalle, sekä reunoille. Levitä pohjan päälle punaherukat.
3. Vatkaa sitten täytteen valkuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja lopuksi ranskankerma.
4. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan ja ripoittele pinnalle muutama punaherukka.
5. Paista 175 asteessa n. 45min. Ripoittele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti