Taas teen postauksen kahvikakusta, koska nyt on kiireellä saatava pakastinta tyhjäksi puolukoista,- uudet alkavat olla jo kypsiä. Laitoin kakkuun paljon kauraa ja käytin puolukoita reilusti. Kakusta tulikin todella maukas ja kostea. Toki kakun voi tehdä myös tuoreista puolukoista.
Ps.Vinkkaapa alle kommentteihin lempileivonnaisesi puolukasta...toteutan tässä piakkoin jonkin ehdotuksista... :)
150g voita
2dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2dl kermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia)
2dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
2tl vaniljasokeria
1,5tl kanelia
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2,5-3dl puolukoita
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen ja lisää sitten kermaviili.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne joukkoon. Lisää viimeisenä puolukat varovasti taikinaa käännellen.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja koristele vaikkapa tomusokerilla.
Puolukkaa tulee käytettyä muutaman kerran vuodessa ja silloin juuri syksyllä. Minun puolukkaleivonnainen on tällainen.
VastaaPoista150g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
2dl graham- tai vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
täytteeksi,
200g vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
2dl puolukoita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Ooo...aineksista päätellen herkullista :p
PoistaTässä kaksi aivan ihanaa puolukka reseptiä! <3 http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2015/09/puolukka-kinuskipiirakka.html http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2015/10/puolukka-jogurttikakku.html
VastaaPoistaHyvältä näyttää :p Nami!
Poista