tiistai 2. elokuuta 2016
Muurinpohjaletut crépesien tyyliin
Pariisissa myytiin joka kulmassa crépesejä, eli vastaavia, kuin meidän letut. Taikina tosin näytti paljon paksummalta ja se näytti olevan myös aina jääkaappikylmää. Itsekin oli (tottakai) maistettava tätä heidän herkkuaan. Väliin sai makeita ja suolaisia lisukkeita. Yleisin taisi olla maapähkinävoilla täytetty.
Me maistoimme tuollaiset nutella+ banaanitäytteiset...ja nam...oli hyvää, mutta todella makeaa. Itse crépes ei ollut kovinkaan maukas, joten päätin itse tehdä muurikkalettuja samalla täytteellä. Ja kyllä- on hyvää!
Taikina:
5 kananmunaa
2dl kermaa/ kermaviiliä
8dl maitoa
2tl suolaa
0,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
5dl ohrajauhoja
4dl Vichyä
0,5dl ruokaöljyä
voita paistamiseen
Väliin:
Nutellaa
banaania
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kermaviili ja maito. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Sekoittele seosta ja lisää samalla pikku hiljaa jauhoja, kunnes kaikki on lisätty. Lisää lopuksi ruokaöljy ja Vichyä niin, että taikina on todella löysää.
2. Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja laita pannulle nokare voita. Kaada taikinaa pannulle, samallla vaikka kauhalla muotoonsa vetäen. Paista letut kummaltakin puolelta ruskeaksi.
3. Voitele lettu Nutellalla ja siivuta puolikkaalle letulle banaania. Taita lettu kahtia ja kääri rullalle. Myös vaniljajäätelö sopii tämän herkun kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti