Nyt on niin pimeä aika vuodesta, että tekee mieli pirteitä makuja ja värejä. Sitruuna ja appelsiini maistuvat tässä kakussa vahvasti ja sisälle on piilotettu mandariinia :) Käytin koristeeksi eilen saamiani sitruunaisia manteleita (jotka olivat muuten superhyviä!), tyrniä, sekä satsuman "kantoja". Kakku oli tosi ihanan raikasta!
Pohja:
150 g gluteenittomia digestivejä
50 g voita
50 g voita
1prk säilykemandariineja
Täyte:
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g appelsiinirahkaa
200g appelsiinituorejuustoa
200g appelsiinijogurttia
1 appelsiini
1 sitruunan mehu
2tl vaniljasokeria
6 liivatetta
Kiille:
2 liivatetta
2 dl appelsiinimehua
(keltaista elintarvikeväriä)
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa sekaisin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.22cm) pohjalle tiiviisti. Asettele keksipohjan päälle tasaiseti valutetut mandariinilohkot.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, sekä jogurtti. Sekoita tasaiseksi ja kaavi lusikalla halkaistu appelsiini hedelmälihoineen joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
3. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet sekaan. Anna liueta ja kaada seos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle varovasti ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivateet likoamaan. Kuumenna kattilassa tilkka appelsiinimehua ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Anna liueta ja lisää loput mehut joukkoon. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen ja laita hyytymään vielä 2-3 tunniksi.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Vitsi näyttää hyvältä! Pakko kyllä ottaa jokukerta kokeiluun :)
VastaaPoistaKiitos :) Suosittelen. Jos pitää kardemummasta, niin sekin sopisi tähän kakkuun kivasti...
PoistaIhana kakku. Raikkaat maut mieleisiä :p
VastaaPoistaKiitos, Kaura :) Raikkaat kakut (varsinkin sitruunaiset), ovat myös omia lemppareitani :)
PoistaMiten korvaan appelsiinijugurtin kun en voi käyttää laktoosillisia tuotteita ? Muuten on mahtavan herkullisen näköinen juustokakku.
VastaaPoistaSen voi korvata esim. lisäämällä 200g tuota appelsiinirahkaa :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaJos tämän tekis puolitoistakertaisena tai tuplana, niin minkä kokoiseen vuokaan tekisit ja pysyykö kasassa?
VastaaPoistaTee vaikkapa 26cm:n vuokaan puolitoista kertaisena. Pysyy kyllä kasassa 😊
Poista