perjantai 27. tammikuuta 2017

Cappuccino- suklaakakku


Eilen koulussa teimme suklaisia kahvikakkuja ja alkoi tehdä ihan hirveästi mieli sellaista myös. Muistin kuolanneeni tätä kakkua jo pitkään, kun joskus törmäsin siihen täällä. Minun piti muuttaa reseptiä hieman suuremmaksi ja kuorrutus vaiheessa huomasin tomusokerinkin olevan loppu, niin piti hiukka soveltaa myös kuorrutteen osalta. Mutta kyllä auttoi...herkkuhammasta ei enää ihan niin paljoa kolota ;)

 Taikina:
300 g voita
3 dl sokeria
4 kpl kananmunia
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4,5 rkl maitoa
4,5 tl cappuccino pikakahvijauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrrutus:
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä
2 tl cappuccino jauhetta

Tai:
sulatettua valkosuklaata
cappuccino-pikakahvijauhetta
kaakaojauhetta

1.Vaahdota pehmeä margarin ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Lämmitä maitoa mukissa ja lisää cappuccinojauhe sekaan.
Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja cappuccinoa.

2.Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175c  50 min.

3.Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat.
Sekoita kulhossa cappuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää
joukkoon lämmitetty vesi. Sekoita tasaiseksi ja valuta kuorrute jäähtyneen
kakun päälle.

4.Koristele haluamallasi tavalla. Ja kakkuhan vain paranee vanhetessaan.
 

4 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalle!
    Kiva, kun innostuit kokeilemaan!
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos inspiraatiosta ❤ Mukavaa viikonloppua sinullekin.

    VastaaPoista
  3. Varmaan käy, jos lisää kapselikoneella tehtyä cappucinoa, olisiko määrä 4 rkl vai enemmän?

    VastaaPoista
  4. En ole ikinä nähnyt noita kapselikoneen kahveja, mutta eiköhän se ole ihan samaa tavaraa. Maistele taikinaa ja lisää pikku hiljaa 😊 Saa kuitenkin maistua ihan reilusti...

    VastaaPoista