Pääsiäinen lähestyy jo nyt on hyvä aika alkaa miettiä erilaisia pääsiäisherkkuja. Itse tulin eilen Ruotsin risteilyltä ja petyin, kun buffetissa jälkiruokapöydän suklaamoussea sai vain hyppysellisen. Kotiin päästyäni oli pakko laittaa vispilät laulamaan ja valmistaa itse lisää. Nyt kun "töhnämunat" tuntuvat olevan huudossa, niin päätin tarjoilla moussen munankuorista!
Ps. Halutessasi voit maustaa moussen esim. Baileys-kermaliköörillä, tai vaikkapa lorauksella rommia :p
6 kananmunan keltuaista
2rkl sokeria
2 liivatetta
3dl kuohukermaa
300g tummaa suklaata/Fazerin sininenkin käy
1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Riko kananmunat veitsen avulla melko ylhäältä niin, että vain "hattu" irtoaa. Huuhtele kuoret huolellisesti ja laita ylösalaisin talouspaperin päälle kuivumaan.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaisten joukkoon sokeri.
4. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna sitten tilkka (4rkl) vettä kattilassa ja liuota joukkoon liotetut, puristellut liivatteet.
5. Yhdistä sitten kaikki ainesosat ja sekoita tasaiseksi. Annostele moussea kananmunankuoriin pursotuspussin avulla ja anna olla jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti