Teki mieli suolaista piirakkaa, joten aloin kyhäämään sellaista jääkaapissa olevista aineista. Voi juku- välillä sitä hämmästyy itsekin, miten hyviä leipomuksia voikaan saada aikaiseksi pelkästä hetken mielijohteesta. Jo pelkkä täyte näytti (lue: maistui!) ihan älyttömän herkulliselta.
Uskoisin, että vielä jos pitää punaviinistä, tämä olisi sille paras mahdollinen seuralainen 😊 Itse nautiskelen tämän sen sijaan ihan vain päiväkahvin kaverina...
Pohja:
160g pehmeää voita
3dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
3rkl kylmää vettä
Täyte:
1pkt pekonia
3 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1 rs tuoreita herkkusieniä
1 pieni prk säilöttyä artisokkaa
muutama tuore parsa
kevätsipulia
tuoretta timjamia
tuoretta oreganoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2dl kermaa
2 kanamunaa
3 dl juustoraastetta
1. Sekoita pohjan aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina yhden suurehkon piirakkavuoan,- tai kuuden pienen pohjalle ja reunoille tiiviisti. Pistä vuoka/vuoat sitten jääkaappin.
2. Paista pannulla pekoni, sipuli, viipaloidut herkkusienet ja valkosipuli ruskeaksi. Lisää loppuvaiheessa paistoa pannulle pilkottu parsa ja artisokat. Mausta seos suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.
3. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste sekaisin. Ota pohjat jääkaapista ja pistele niihin haarukalla muutama reikä. Kaada sitten kermaseosta pohjalle ja ripoittele pinnalle täytettä reilusti.
4. Paista 200 asteessa n. 40-45 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. nauti vielä hieman lämpöisenä.
Täytekin näytti herkulta pelkästään...
En ole artisokan ystävä. Millä sen voisi korvata?
VastaaPoistaJätä vain suosiolla kokonaan pois 😊
PoistaNo tuotahan en tullut ajatelleeksi ��
VastaaPoista