lauantai 16. syyskuuta 2017

Uuniomenaleivokset


Ihanaa. täällä alkavat omenat olla jo pikkuhiljaa kypsiä. Itse pidän älyttömän paljon omenan ja kanelin yhdistelmästä. Omenoista saa tehtyä monenlaista herkkua, joten nyt kokeilinkin millainen tulisi, jos uuniomenan leipoo kuoreen. No, ihanaahan siitä tuli- reilu loraus vaniljakastiketta vaan kaveriksi 😍

8-10 kpl omenoita

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa

150g voita
1,5dl fariinisokeria
2tl kanelia

kananmuna


1. Huuhtaise omenat. Ota omenaporalla siemenkota pois kokonaan. 

2. Sekoita huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja kaneli tahnaksi keskenään. Täytä omenoiden kolot tällä voi-sokeriseoksella kokonaan umpeen, vaikkapa pikkulusikan avulla.

3. Kaulaa voitaikina levyksi ja ota jollakin pyöreällä kulholla tms. aihioita taikinasta.

4. Laita omena aihion keskelle ja nipistele taikina omenan päälle. Voit "liimata" saumat kananmunalla kevyesti. Laita omenat sitten leivinpaperin päälle, uunipellille. Voitele leivokset kokonaan kananmunalla ja ripotteli pinnalle hieman kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia. 

5. Anna leivosten jäähtyä hetki ja tarjoile ne sitten vaniljakastikeen,- tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti