torstai 11. tammikuuta 2018

Persikka-passion rahkakakku


Kun aurinko ei kerran suostu paistamaan, on leivottava itse jotakin aurinkoista ja pirteää! Kaupan uutuudet inspiroivat aina kokeilemaan uusia juttuja- ja niinpä tällä kertaa ostoskärryihin sujahti uutta persikka-passion makurahkaa (joka on siis kausimaku). Ja nämä hyydykekakuthan ovat lähellä sydäntäni, niin tottakai siitä syntyi ihastuttavan raikas persikka-passion rahkakakku 😍

Pohja:
1 pötkö Oreo brownie-keksejä
40g voita

Täyte:
2dl vispikermaa
600g persikka-passion makurahkaa
100g mascarponea (ei pakollinen)
0,5 prk Jam it!-passionhilloa
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka keltaista mehua (esim. hedelmätarha-tropiikki)

Kiille:
3dl keltaista mehua (esim.hedelmätarha-tropiikki)
0,5prk Jam it!-hilloa 
3 liivatetta

Koristeluun esim.:
passionia
mansikoita
sitruunamelissaa
suklaakoristeita
sokerihelmiä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.22cm.) pohjalle. Suihkauta vuoan reunoille vuokasprayta. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, mascarpone ja passionhillo. Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehu kattilassa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Sekoita mehu ja hillo keskenään tasaiseksi. Hillossa olevat siemenet voi siivilöidä pois, niin kuin minä, tai jättää ne kiilteeseen. Kuumenna kiilteen neste ja lisää liivatteet. Kaada jäähtynyt kiille kakun pinnalle varovasti ja anna hyytyä vielä kolmisen tuntia.

15 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoinen kakku! 😄💛
    Mäkin tein marraskuussa aurinkokakun kun kyllästyin pimeään ja sateiseen keliin... nyt on onneksi hiukan lunta ja valon määrä kasvaa pikkuhiljaa 😀💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru! Tämä pimeys on kyllä niin uuvuttavaa, että jotenkin on itseään piristettävä- mikseipä sitten juurikin kakuilla 😁 Kesää odotellessa...

      Poista
  2. Hei, mistä kaupasta löytäisin Jam it- passionhilloa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Itse ostin sitä ihan meidän paikallisesta K-Supermarketista, joten uskon, että ainakin cittarin hillohyllystä löytyy. Ja jollei muuten, niin pyydä tilaamaan 😊

      Poista
    2. Hillon valmistus lopetettu, kysyin valmistajalta.

      Poista
    3. Ei ole totta ☹️ Todella harmi, että hyviä tuotteita katoaa. Tuon voi onneksi jättää kokonaan poispopoi tai korvata 2-3 paseeratulla passionhedelmällä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤️ Keltainen on kyllä aika herkku väri...

      Poista
  4. Heippa!
    Voisitko kertoa, miksi täytteeni muuttuu rakeiseksi, kun sekoitan siihen liivatteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      "Valitettavasti" itselleni ei ole koskaan niin käynyt, niin en ihan tarkkaan osaa sanoa, mitä siinä tapahtuu ☹️ Kuullut olen kyllä tästä ilmiöstä. Olettaisin sen liittyvän jotenkin lämpötilaeroihin. Voin kysellä tuosta kondiittoriopettajaltani... Palaan asiaan 😊

      Poista
  5. Tää on ihme juttu. Oon tehnyt monia tällasia hyydykekakkuja ja ennen ne ovat onnistuneet. Nyt viime aikoina onni on kääntynyt, kun laitan liivatteet sinne. Pitääkö kaikkien aineiden olla huoneenlämpöisiä? Entä sekoitatko vatkaimella vai käsipelillä liivateseoksen massan joukkoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse aina jäähdytän hetken liivateseos tai, ennen joukkoon sekoittamista. Ohuena nauhana sitten sähkövatkaimella massan sekaan. Kerma seos ei tietenkään voi olla huoneenlämpöistä, mutta liivateseos tai kannattaa tosiaan hiukka jäähdyttää 😊

      Poista