Tein jo tänään meille pääsiäiskakun, josta halusin tosi suklaisen ja sitruunaisen. Tämä kakku oli todella todella hyvää ja sitruunasta tuli kiva raikas jälkimaku. Suosittelen 👍
Pohja:
200g vaaleita keksejä
50g voita
Täyte:
sitruuna
4dl kermaa
2 kananmunaa
300g tummaa suklaata
200g mascarponea
1dl sokeria
0,5dl Cointreauta
2 liivatetta
1. Laita liivatteet likoamaan. Raasta sitruunankuori desiin kermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä ja lisää loppu kerma sekaan.
2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm- korotettu reunakalvolla) pohjalle tiiviisti.
3. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaan sekaan kananmunan
keltuaiset, sokeri ja mascarpone. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa. Siivilöi
kuoriraaste sitten kerman joukosta ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna Cointreau kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Yhdistä kaikki ainesosat keskenään ja kaada liivateseos sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada mousse keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin päälle suklaaspaghetista tehdyn "pesän" ja pääsiäismunia.
Kuulostaa ihanalta makuparilta! :)
VastaaPoistaSuklaa ja sitruuna sopivat loistavasti yhteen 😋
Poista