perjantai 20. huhtikuuta 2018

Tonnikalapiirakka


Tein iltapalaksi tosi herkullista suolaista piirakkaa. Täytteeksi en laittanut mitään erityistä, mutta tästä tuli todella hyvä ja maukas piirakka. Kaloreita ei tässä kohtaa säästelty ja Aura-juustonkin ystäville tämä on mieluinen herkku 😍

Pohja:
150g pehmeää voita
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl juustoraastetta
3rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk Koskenlaskija Ruoka-sulatejuustoa
150g smetanaa
2 kananmunaa
sitruunapippuria
2prk tonnikalapaloja öljyssä
3/4 palaa Aura-juustoa

1. Nypi pohjaan pehmeä voi, jauhot ja juustoraaste keskenään taikinaksi. Lisää lopuksi kylmä vesi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (halk.n. 25cm) ja reunoille hieman.

2. Sekoita täytteen sulatejuusto, smetana ja kananmunat keskenään massaksi. Mausta sitruunapippurilla. Kaada massa sitten pohjan päälle vuokaan.

3. Murustele piirakan pinnalle tonnikalapalat, sekä Aura-juusto. Paista piirakkaa sitten 200 asteessa n. 40-45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Koristele/ tarjoa piirakka tuoreen timjamin kera.





4 kommenttia:

  1. Nää sun kuvat ♥♥♥ Kehystäisin vaikka kaikki seinälleni, ovat aina vaan niin taideteoksia toinen toisensa perään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! <3 Välillä oliskin kyllä kivempi kuvata, kuin leipoa. Hirmu koukuttavaa hommaa!

      Poista
  2. I love it, i love it, i love it! Kiitos reseptista!!!

    VastaaPoista