Tänä Äitienpäivänä voi äidille tarjoilla suolaista kakkua vaikkapa brunssilla, sillä on luvattu ihanan lämpöistä ja aurinkoista säätä! Kakkuun voi savuporon tilalle laittaa vaikkapa kinkkukuutioita ja pinnalle kinkkurullia. Muutenkin täyte on varioitavissa omaan suuhun sopivaksi helposti. Kokeilepa yllättää Äiti tällä herkulla 💓
1pkt Reilu- täysjyvä paahtoleipää
1rs (200g) Creme bonjour savuporo-tuorejuustoa
100g poron kylmäsavupaistia
1/2 punainen paprika
1 pieni punasipuli
1/2 nippu ruohosipulia
sitruunapippuria
(maustekurkkukin sopii joukkoon)
Kuorrutus:
2dl vispikermaa
1rs (200g) Creme bonjour savuporo-tuorejuustoa
Koristeluun:
100g poron kylmäsavupaistia
timjamia
1. Laita kolme tuorekelmun pätkää (0,5m) vaakatasoon, hieman limitysten.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita leipiä kelmun päälle 4x4.
3. Kostuta leipiä kevyesti lihaliemellä.
4. Voitele leivät tuorejuustolla niin, että tarttuvat hiukka toisiinsa.
5. Levitä pilkottu poronpaisti, hienonnetut sipulit ja kuutioitu paprika leipien päälle tasaisesti ja rullaa sitten kelmua apuna käyttäen rullaksi, kuten kääretorttu.
6. Laita hetkeksi kylmään vetäytymään. Vatkaa sillä aikaa kerma ja tuorejuusto sekaisin, paksuksi vaahdoksi.
7. Irroita kelmu tortun ympäriltä. Levitä kerros kuorrutusta veitsellä pintaan ja pursota pinnalle kevyt kerros kuorrutetta.
8. Lopuksi koristele kakku esim. pororullilla ja tuoreen timjamin oksilla.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista