maanantai 4. kesäkuuta 2018
Mustikka-valkosuklaajuustokakku
Yksi, viime viikonloppuna leipomistani kakuista, oli tämä mustikka-valkosuklaajuustokakku. Olen tehnyt tätä aiemminkin, mutta nyt hiukka muutin reseptiä ja pohjan tein gluteenittomana.
Syreeni on muuten loistava kukka kakun koristeluun, sillä se on täysin syötävä ja myrkytön. Omasta pihasta napattuna vielä täysin luomuakin! 😊
Pohja:
200g gluteenittomia Digestivejä
50g voita sulatettuna
Mustikkamousse:
1prk (250ml) Flora Vanillaa
2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
400g pakastemustikoita
1,5 tl vaniljasokeria
0,75dl sokeria
7 liivatetta
tilkka vettä
Valkosuklaatäyte:
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
200g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
3 liivatetta
tilkka vettä
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti.
2. Laita mustikkatäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa Flora Vanilla, sekä kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sekä sulatetut mustikat(voit myös halutessasi paseerata ne). Sekoita kunnolla ja mausta sokerilla makusi mukaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.
3. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mausta seos sitten vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää massaan samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan, mustikkatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Ihan mielettömän upeat värit tässä kakussa ♥ Sun kakut on aina muutenkin näitä taideteoksia ♥
VastaaPoistaVoi kiitos, ihana 😘 Kesä on siitä kivaa aikaa, kun pihaltakin löytyy kivoja koristeita kakkuun...
PoistaTämä näyttää ihanalta! Mietin, että onko tuota täytettä aivan valtavasti? Tekisi mieli kokeilla ja jos onnistuu, tehdä pojan rippijuhliin.
VastaaPoistaKiitos 😊 Täytettä tuli vuoan ihan yläreunaan asti. Voithan puolittaa moussejen ohjeet ja tehdä pienen testikakun. Tai jos onnistuu hyvin, niin pakastat H-hetkeä varten 😊
PoistaMeniköhän mun pohja pilalle kun tein tuolla ohjeessa olevalla 50/50 suhteella?
VastaaPoistaSuunnitteilla oli viedä tämä kakku huomenna lasten päiväkotiin hoitajille kiitokseksi, mutta jäin miettimään tuota pohjaa..meniköhän koko kakku pilalle?
Voi apua!! Olen tosi pahoillani- mulla on käynyt tuolla kauhea moka!! Tekstit olivat menneet jotenkin sekaisin ja yritin niitä eilen illalla korjata. Tuossa pitäisi olla 50g voin määrä!! ☹️☹️☹️ Anteeksi ihan kamalasti!!!
PoistaMuuten ei ole koko kakku pilalla, mutta pohjasta tulee kyllä todella kova 😔
PoistaTekevälle sattuu! :) olen kyllä monta juustokakkua itsekin tehnyt, että olisihan se sopinut jonkin hoksottimen omassakin päässä soivan, mutta orjallisesti vain luin ohjetta :D kehtaakohan tuon kuitenkin viedä päiväkotiin vaikka pohja onkin mallia rällällä leikattava?
VastaaPoistaMä olen kyllä tosi pahoillani ☹️ Voit hyvin viedä kakun- kerrot vain mitä kävi 😁 Minä otan siitä kyllä syyn niskoilleni mieluusti...
PoistaJuuri tein tuon saman kakun jääkaappiin ja siitä tuli mielettömän korkea :D hirveästi tuli molempia täytteitä. Katsotaan mikä siellä huomenna odottaa ;)
VastaaPoistaJuujuu. Tästä tulee kakku 20hlö:lle, eli vuoka tulee todellakin täyteen 😊
PoistaIhanalta näyttää! Minkä kokoinen vuoka?
VastaaPoistaTeen kakkua parhaillaan ja alkoi jännittämään, miten tuo valkosuklaamousse oikein mahtuu tuohon :O Mietin alussa, että tekisin 26cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan,mutta otin sittenkin tuon 24cm olevan :D
VastaaPoistaVoi ei. Vuokia on tosiaan myös monen korkuisiakin. En aina kaikkia mittoja muista mainita 😏
PoistaHyvin tuli tehtyä! Huomenna itsenäisyyspäivänä sit syödään.
VastaaPoistaMinkä kokoiseen vuokaan teit kakun? Mietin että kumpi olisi parempi 24cm vai 26cm. Olisi tarkoitus tehdä huomiselle kakku🍰
VastaaPoistaHeippa! 24cm:n, muistaakseni☺️ Välillä unohdan vuoan koon mainita, niin kuin nytkin... Höh...
PoistaMikä on, kun valkosuklaa kerros menee rakeiseksi, kun suklaan sekoittaa?
VastaaPoistaYleensä lämpötilaerot. Maltoitko jäähdyttää valkosuklaata yhtään?
PoistaTein äsken mustikkakerroksen, ja siitä tuli yhtä korkea kuin kuvassa oleva kokonainen kakku, jäi ehkä 1cm vajaaksi vuoan yläreunasta. Osaatko sanoa mikä meni vikaan? Ihan ohjeen mukaan ainekset, ja 26cm vuoka.
VastaaPoistaItse vaahdotan täytettä todella maltillisesti. Jos tuota tosiaan vatkaa liikaa, Flora vanillan määrä moninkertaistuu ja. Näin ollen jo mustikkamoussea tulee paljon... Toivottavasti kuitenkin onnistut 👍
PoistaOnnistuuko pakastaminen hyvin?
VastaaPoistaOnnistuu hienosti kiilteettömiin kakkuihin 👍😊
PoistaHei! Oletko paseerannut kuvan mustikat vai kuinka noin tasaisen kaunis väri? 😍
VastaaPoistaHeippa! En ole paseerannut, vaan sulattanut ja sekoittanut vain kunnolla massan joukkoon 😊
Poista