Kävin eilen opettelemassa raakakakkujen saloja Heinolan kansanopistolla ystävieni kanssa. Minulta on pyydetty useasti reseptejä näihin ja nyt sainkin luvan jakaa nämä reseptit kanssanne (sama ohje löytyi kyllä ihan googlellakin) .Laitan kaikkien tekemiemme kakkujen reseptit syksyn aikana tänne blogiini.
Tämä banaaniraakakakku oli oma henk.koht. suosikkikakkuni, joten ensimmäisenä tein tämän tänne iloksenne. Kakusta tulee melko pieni, mutta kakku on niin "tukuisaa", että pieni pala riittää 😊
Pohja:
3dl kuorittuja manteleita
2,5dl pehmeitä taateleita
2rkl raakakaakaojauhetta
0,5dl vettä
Täyte:
1dl kaakaovoita
2 avokadoa
2 banaania
0,5dl limen mehua
0,5tl raastettua inkivääriä
Koristeluun esim.:
kuivattuja banaanilastuja
kumqvatteja
puolukoita
sitruunamelissaa
ananaskirsikoita
1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna liota n.20 minuuttia. Valuta mentelit sitten ja anna kuivahtaa hetki.
2. Hienonna taatelit ja mantelit blenderillä hienoksi. Lisää raakakaakaojauhe ja vesi ja blendaa murumaiseksi massaksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta- lisää siihen hieman vettä.
3. Vuoraa irtopohjavuoka (halk.18cm.) leivinpaperilla ja ruiskauta reunalle hieman vuokasprayta. Painele massa tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Mittaa kaikki täytteen ainekset blenderiin ja sekoita, kunnes seos on silkin sileää. Tarkista maku ja kaada täyte vuokaan.
5. Nosta vuoka pakastimeen ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia.
6. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.