Oletteko maistaneet tällaista tuhtia suklaakakkua, johon on ujutettu punajuurta? Kakusta tulee mehevä ja ihanan maukas. Juuri sopiva siis syksyiseen kahvipöytään, tai vaikkapa lämpimän glögin kaveriksi- testaapa vaikka! Alkuperäisen ohjeen nappasin täältä. 😘
200g tummaa suklaata
3 kpl munaa
1,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
1dl voisulaa
2 raakaa punajuurta (raastettuna)
Kuorrutus:
150g tummaa suklaata
1,5dl tomusokeria
125g smetanaa
0,5dl mantelirouhetta tai muuta koristetta
1.Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.
4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.
5. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri, sekä smetana.
Levitä kuorrutus sitten jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele mantelirouheella, tai muilla haluamillasi koristeilla.
Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.
Mulla on tämä punajuuri-suklaa -yhdistelmä vielä täysin testaamatta! Näyttää tämäkin niiiiiin hyvältä! :)
VastaaPoistaKokeile. Ei se punajuuri sieltä "silmille pomppaa", mutta antaa oman, jännän vivahteensa kyllä 🙂
PoistaKiitos ohjeesta, tästä tuli hyvää! Pinnalle ripottelin kookoshiutaleita :)
VastaaPoistaOi- aina hämmästyn, kuinka nopeasti näitä testailette!! Tuo kookos voisi sopiakin tosiaan kivasti 👌
PoistaVarmasti niin hyvää! On ollut mielessä monesti, että pitäisikö leipoa punajuurikakku. Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaTää on jännä yhdistelmä. Kannattaa kokeilla 👍
Poista