Olen hullaantunut säilykekirsikoihin, joten tein jouluksi tekeytymään kirsikkakakun. Ohjeen löysin täältä, mutta muunsin ohjeen puolitoistakertaiseksi. Tällainen kakku olisi kiva viedä lahjaksikin kauniisti sellofaniin pakattuna,- vai eikö olisikin mukava saada tällainen ystävän tekemänä joulupöytään? 😊
300g voita
3dl sokeria
5 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
2,5dl pilkottuja säilykekirsikoita (lasipurkissa, liemeen säilöttyjä)
(sitruunan kuori raastettuna)
2. Lisää kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.
3.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitruunankuori, sekä pilkotut kirsikat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Paista 175 asteessa n. 50-60min.
5. Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla, esim. pikeerillä, kirsikoilla ja sokerihelmillä.
Aivan ihanan näköinen kakku ja tosi helpon oloinen. Rakastan kirsikoita !
VastaaPoistaKyllä! Paljon helpommaksi ei kakun teko muutu 😁
PoistaIhana kakkuidea. :) Vatkataanko voita ja sokeria tosiaan 25 minuuttia?
VastaaPoistaKiitos ☺️ Ja kyllä. Aina, kun ohje alkaa "vaahdota sokeri ja voi" niin aika on 35min. Voi alkaa vaahdottua aina vasta silloin ja se vaikuttaa kakun rakenteeseen ☺️
PoistaSiis 25min.
PoistaMitähän suolaista leipoisin lahjaksi, leivonnaisen pitäisi olla jokin boston tyylinen, mutta mitäpä täytteeksi.
VastaaPoistaKirsikkakakku ohjeen pitkä sokerin ja voin vaahdotus aika oli uutta, täytyy kokeilla, kun on seuraava kakunleivonta.
Maukasta joulun aikaa
Hei! Kävisikö italialainen täytetty leipä? Se on todella todella herkullista. Resepti löytyy täältä: http://kakkuviikari.blogspot.com/2015/02/italialainen-taytetty-leipa_55.html?m=1
PoistaIhanaa joulun aikaa Sinulle! 🎅