sunnuntai 6. tammikuuta 2019
Mango-piimähyytelökakku
Kävin joululomaviikolla Tallinnassa, jossa söin ihastuttavan raikasta mangokakkua. Olin joskus nähnyt Aila-tädin piimähyytelökakku reseptin ja olin ihan varma, että se on juurikin sitä! Tämä kakku on todella paljon raikkaampi, kuin juustokakku, mutta piimä ei kakusta maistu yhtään läpi. Reseptin otin täältä, mutta suurensin ohjetta ja tein pari pientä muutosta. Suosittelen kyllä kokeilemaan! 😍
Pohja:
200g Digestivejä
70g voita
Mangohyytelö:
5dl Bonnen mangososetta
5 liivatetta
PiimäHyytelö:
4dl kuohukermaa
8dl piimää
3dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet ja 2tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
13 liivatetta
marjoja koristeluun
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla voidellun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.
2. Laita mangohyytelön liivatteet likoamaan ja ota tilkka mangososetta kattilaan. Kuumenna sose kiehuvaksi ja lisää sitten joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää loppu mangosose joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada mango-liivateseos keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 1-2tuntia.
3. Laita piimähyytelön liivatteet likoamaan.Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi sokereiden, sekä vaniljarangon siementen kanssa. Lisää joukkoon piimä. Kuumenna sitten kattilassa sitruunanmehu ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Öljyä vuoan reuna kevyesti vuokaspraylla ja kaada piimähyytelö mangohyytelön päälle varovasti. Laita hyytymään vähintään 5 tunniksi, tai mieluiten yön yli.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
Näyttää niin herkulliselta! Piimähyytelökakkua en olekaan koskaan maistanut. :)
VastaaPoistaKiitos! Tämä oli kyllä todella mukava, uusi tuttavuus! Varmasti tulee tehtyä toistekin 😋
Poista