Naan-leipä on ihastuttava intialainen leipä, jota nautiskellaan lämpimänä, mausteisten intialaisten ruokien kanssa. Leipä paistetaan todella kuumassa uunissa. Se on todella pehmeää ja se voidellaan paiston lopuksi voisulalla. Itse pidän tästä ihan vaan uunituoreena, ilman sen kummempia lisukkeita 😋
200g turkkilaista jogurttia
30g hiivaa
1tl suolaa
2rkl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
60g sulatettua voita
voiteluun 40g sulatettua voita
1. Sekoita maito ja jogurtti keskenään. Lämmitä kulhossa käden lämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sekä sokeri. Sekoita.
2. Lisää vehnäjauho samalla taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista ja lisää sitten sulatettu voi. Sekoita vielä tasaiseksi. Peitä kulhon sitten liinalla ja kohota 20min.
3. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Laita uuniin kaksi uunipeltiä. Jaa sitten taikina 10 osaan. Nostele soikiot kuumalle pellille (ilman leivinpaperia) ja painele soikioiksi (n.4mm paksuisiksi). Paista sitten uuniin yläosassa n.5min.
4. Voitele paistetut leivät voisulalla
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOlepa hyvä. Kiva, jos menee testiin ☺️
PoistaKiitos taas uusi ohje täytyy tehä. 😊
VastaaPoistaMukava juttu! 👍 Toivottavasti maistuu...
PoistaLiityin tänne jotta oppisin jotain edes tekemään, ekakertaa elämässäni koitintehdäjuustokakun, josta tykkään hirveesti, no kaksi kertaa tein, molemmat epäonnistui, eikun roskiin suoraan, mitkään kakutei onnistu, ei oikein pullantekokaan, saati muffinssien, en tajua. Täällä on upeita luomuksia, vesi kielellä katselen, aina haluan kokeilla uutta, mutta mikään ei onnistu, katson jonkun helpon täältä. Saa mun blogiinkin tulla.
VastaaPoistaSe on aina harmillista, kun tarpeet ja nähty vaiva menevät hukkaan. Toivottavasti löydät täältä jotakin, mitä kokeilla-ja onnistut myös 👍☺️
PoistaJäivät pehmeiksi pulliksi ilman sitkoa ja rapeutta.
VastaaPoistaItse en ole autenttista Naan-leipää syönyt, vaan juurikin tämän tyyppistä pehmeää naania. Harmi, jollei ollut sinulle mieleistä ☹️
Poista