Jos juustokakun teosta jää massaa yli, niin moussen loput on kätevä käyttää tällaisiin pakastettaviin leivoksiin. Kaada vain loppu massa silikonisiin leivosmuotteihin ja painele pinnalle samaa keksimurua, kun mitä käytät juustokakun pohjaankin. Minulla oli esim. tällainen kuvassa näkyvä muotti, jossa oli 8 koloa. Neljään koloon oli jäänyt mansikkatäytettä ja neljässä oli ihan suklaamoussea. Näin sain pikaisesti "jämistä" vieraille kivat leivokset!
Mansikkamousse:
4dl vispikermaa
3dl mansikkapyrettä (paseerattuna siivilän läpi)
175g tuorejuustoa
3rkl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
7 liivatetta
Keksipohja:
100g Digestivemurua
35g voita
Pinnalle:
suklaasprayta, tai vaikkapa mirror glazea
1. Sulata mansikat ja paseeraa niistä pyre siivilän läpi, lusikalla painellen.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkapyre ja mausta seos sokereilla makusi mukaan.
3. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan sekaan, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten silikonisiin leivosmuotteihin.
4. Paina moussen pintaan kokonainen keksi, tai digestivemurusta ja voista tehtyä seosta. Pakasta.
5. Irroita jäiset leivokset muotista ja suihkuta pintaan suklaasprayta. Koristele haluamallasi tavalla. Anna sulaa jääkaapissa n.1,5h ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti