sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Sitruuna-valkosuklaajuustokakku

 
 
Kevät tulee ja se alkaa selvästi näkymään myös leivonnaisissa. Tekee mieli kaikkea pirteän väristä ja raikasta. Siitäpä tulikin mieleen testata sitruunaista juustokakkua, johon lisäsin kaveriksi valkosuklaata. Ja tämähän on aivan mahtava makupari!

Pienellä jutulla saa tehtyä myös jotakin erilaista. Tein tämän nimittäin suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan. Kiille oli hieman haastava saada pysymään pinnalla, mutta tein juustomassasta kevyen uran reunoille, niin sekin onnistui. Koristeeksi kuivatin appelsiinin siivuja- keväisiä nekin 🌞


Pohja:
170g digestivejä
60g voita

Täyte:
200g valkosuklaata
2dl vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria/ tai vaniljatangon siemenet
2 sitruunan raastettu kuori
2 liivatetta

Kiille:
1 sitruunan mehu
2dl vettä
0,5dl sokeria
keltaista elintarvikeväriä
3 liivatetta


1. Hienonna keksit ja sekoita ne keskenään voisulan kanssa. Voitele irtopohjavuoka (halk 20cm, jos pyöreä) vuokaspraylla. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunalle tiukasti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa. Sekoita valkosuklaan joukkoon sokerit, sekä tuorejuusto. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseos joukkoon. Raasta sekaan vielä 1! sitruunankuori. Kuumenna kattilassa sitten tilkka vettä ja liuota liivatteet sekaan. Kaada liivateneste sitten täytteen sekaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita mahdollisimman tasaiseksi. Tee massan reunoille "valli", ettei kiille pääse valumaan liian reunaan. Laita kakku hyytymään jääkaappiin tunniksi.

3. Raasta toisen sitruunan kuori kakun pinnalle. Laita kiilteen liivate likoamaan.  Purista sitruunanmehu kattilaan, lisää vesi ja sokeri. Kiehauta. Puristele sitten liivatteet joukkoon ja värjää keltaisella elintarvikevärillä. Kaada varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irroita kakku vuoasta ja koristele.



Kuivatut appelsiinit valmistat näin:

1. Pese ja viipaloi apppelsiini n. 0,5cm:n siivuiksi. Painele talouspaperilla siivuja kuivemmaksi ja asettele uunipellille tiiviisti. Kuivata appelsiineja 70-100 asteessa muutama tunti niin, että uunin luukku on hieman raollaan (itse jätin patalapun väliin).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti