maanantai 12. heinäkuuta 2021

Vadelma-tartaletit

  

Tässä helppo ja erittäin herkullinen, kesäinen tarjottava kahvipöytään- vaikkapa mökkiterassille. Näihin sopivat kaikki tuoreet marjat todella hyvin- mikseivät tuoreet hedelmätkin! Vadelmien alla pursuilee vaniljainen créme pâtissiére, eli vaniljakreemi. Sitä kannattaa keittää muuten kerralla reilumpi satsi, että voi sitten nuolla kattilan pohjan- on meinaan sen verran herkkua! 😉


(n.20kpl)
 
Pohjat:
110g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
25g tomusokeria
60g kylmää voita
1 kananmunan keltuainen

Vaniljakreemi eli Créme  pâtissiére:
2dl kermamaitoa
puolikas vaniljatanko
2 kananmunan keltuaista
40g sokeria
25g maissijauhoja
15g voita

Päälle: 
tuoreita vadelmia
(kiille hyytelösokerilla)

1. Laita kuivat aineet kulhoon. Laita sekaan kylmä voi pieninä paloina ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Painele taikina sitten kevyesti voideltuihin piirakkavuokiin ja paista 190-200 asteessa n. 8-9 min., tai kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä reunoihin. Anna pohjien jäähtyä.

2. Valmista täyte. Kuumenna kermamaito vaniljatangon kanssa kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissijauho sillä aikaa tasaiseksi kulhossa keskenään.
Lisää kulhoon pieni osa (n. kolmannes) kuumasta kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos sitten kattilaan lopun kermamaidon joukkoon, samalla vatkaten. Älä keitä!
Täyte saostuu nopeasti. Lisää hieman jäähtyneeseen täytteeseen voi ja sekoita.

3. Kaada vaniljakreemi pohjien päälle ja asettele vadelmat pinnalle. Voit laittaa halutessasi päälle myös kiilteen. Jäähdytä viileäksi ennen tarjoilua. Koristele lopuksi vaikkapa syötävällä, tuorella kukalla.

2 kommenttia:

  1. Ohjeessa ei mainita missä vaiheessa lisätään tuo pohjan keltuainen, vissiin samaan aikaan kuin voi 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsis! Hyvä huomio. Ihan lopuksi vasta keltuainen, kun massa on muutoin jo tasaiseksi sekoitettu. ☺️

      Poista