tiistai 14. syyskuuta 2021

Poro-kantarellikierteet


Ihanaa! Metsät suorastaan pursuavat sieniä, niin piti tehdä jotakin syksyistä niistä. Minulla sattui olemaan ylimääräinen rasia kylmäsavustettua pororouhetta jääkaapissa, niin kipaisin kaupasta vain hiukka lisää aineksia näihin suussa sulaviin, suolaisiin kahvipöydän herkkuihin. Teettekö te vielä näitä tällaisia kierteitä- vai alkaako nämä olemaan jo turhan "retroja"? 🙊

(10-12 kpl)

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa

200g Creme bonjour- kantarellituorejuustoa
150g kylmäsavustettua pororouhetta
100g kantarelleja ja 1 pieni sipuli
tuoretta persiljaa
(hienonnettua rosë-pippuria)
 
kananmuna voiteluun
 
1. Ruskista pannulla sipuli ja kantarellit. Anna jäähtyä hetki.
 
2. Kauli voitaikinaa hieman suuremmaksi levyksi.
 
3. Voitele taikina tuorejuustolla ja ripottele tuorejuuston pinnalle pororouhe, tasaiseksi kerrokseksi. Levitä pinnalle sitten jäähtynyt kantarelli-sipuliseos, sekä reilusti hienonnettua, tuoretta persiljaa.

4. Kieritä taikina tiukaksi rullaksi- saumapuoli alaspäin. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 2cm:n levyisiä siivuja. Asettele kiekot leivinpaperin päälle, uunipellille, kyljelleen. Voitele kiekot kananmunalla ja paista 225 asteessa, n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

5. Voitele kiekot kananmunalla

8 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta 🤍 Menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Näyttävät ihan meille sopivilta herkuilta.
    Kierteitä, rullia tai hyrriä leivotaan kaikenlaisilla makuyhdistelmillä.
    Taikinan teen aina itse. Hyvät leivonnaisreseptit pysyvät aina käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa näin ☺️ Millaisella taikinalla näitä teet?

      Poista
    2. Yllensä teen sämpylätaikinatyyppistä lähestymistä.
      Laitan pizzajauhoja, erikoisvehnäjauhoja tai kaurahiutaleita
      mitä milloinkin. Aika pehmeällä taikinalla, juuri kun voi kaulinta käyttää. Iloa syksyyn !

      Poista
    3. Kuulostaa herkullisilta noinkin tehtyinä 👍 Terveellisempiäkin. Mukavaa syksyä sinne myös 🍁🍂

      Poista
  3. Just leivoin jauhelihasta ja herkkusienistä ristiäisiin tällaisia! Niitä oli kaikisaa 90-luvun perhejuhlissa ja oli silloin lapsena mun lemppareita. Pitäiskö tehä vielä näitä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa,että joku muukin 💪 Kinkku-juustoversiokin on herkku!

      Poista