torstai 25. syyskuuta 2014

Rahkaunelmakakku

Nyt tein kakkua, joka ei todellakaan ole liian makeaa. Lisättyä sokeria ei tullut yhtään ja muutenkin maut ovat enempi aikuiseen makuun...tiramisua, kahvia, viikunahilloa...nams :) Alkuperäinen ohje on Valion. Tähän tulee alkuperäisessä ohjeessa kahta eri maustettua rahkaa, mutta meidän lähikaupasta löytyi ainoastaan tiramisua, joten sillä mentiin. Toiseen purkilliseen sekoittelin suklaakermaa, toiseen tavallista vispiä. 


Pohja
150  g  (12 kpl) keksejä esim. Bastogne
75  g voita
Tiramisutäyte
2  liivatelehteä
1  prk  (2,5 dl) suklaakermaa
1  rkl kahvia
1  prk  (200 g) tiramisurahkaa
Väliin
1 1/2  dl viikunahilloa tai sileää omenahilloa
Luumu-kanelitäyte
2  liivatelehteä
2  dl vispikermaa
1  rkl kahvia
2  prk  (à 200 g) jotain maustettua rahkaa, esim. rommi-rusina, vanilja, luumu-kaneli
Koristeluun
150  g laktoositonta tummaa suklaata





Valmistusohje


  • Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi, yhdistä keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperille.

  • Tiramisutäyte: Laita kaksi liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

  • Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.

  • Sekoita hillo kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.

  • Valmista luumu-kanelitäyte samalla tavalla kuin tiramisutäyte. (Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan maitoon.)

  • Lisää täyte hillon päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 t tai kunnes hyvin hyytynyt.

  • Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.

  • Vuole juustohöylällä suklaasta lastuja. (Huomaathan, että valkosuklaa sisältää laktoosia.) Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua.
  • Harvoin teen samalla ohjeella useammin, kuin kerran. Tällä teen- vielä monesti!!! :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti