Jotain piti halloweenin kunniaksi keksiä, mutta lapset ovat aika kauhuissaan jo hämähäkeistä, joten tein tällaisia "kevyitä" hämismuffinsseja :) Porkkanakakkuhan on herkkua ja niin on nämäkin. Pienellä appelsiinitwistillä...
Appelsiini-porkkana kuppikakut:
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
100 g sulaa voita tai öljyä
1 dl Appelsiinimarmeladi 230 g
4 dl porkkanaraastetta
Kuorrute
1 rs vaniljan makuista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Raitoihin lakritsikastiketta
Valmistusohje:
Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kuivat aineet. Lisää voisula, appelsiinimarmeladi ja porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä muffinivuoat pellille (n. 14 kpl) ja jaa taikina vuokiin. Paista 200 ° C n. 20 minuuttia.
Sekoita kuorruteaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet leivonnaiset.
Jos haluat väriä kuorrutteeseen, sekoita hippunen karamelliväriä sitruunamehun joukkoon ennen täyteaineisiin lisäämistä
Nam, onpas hyvänoloisia muffinsseja! Ohjeen otin talteen, vaikka tän vuoden halloweeniin en enää niitä ehdikään tehdä! :)
VastaaPoistaNää on kyllä hyviä, mutta jos totta puhutaan, niin olisivat vielä parempia, jos kuorrutteeseen laittaisi himppusen voita ;)
VastaaPoista