Tiikerikakku on ihan mielettömän hyvää, mutta kun sen maustaa appelsiinilla- siitä tulee tosi mehukas ja mielestäni vielä parempi, kuin tavallisesta tiikerikakusta. Kahvikakuthan paranee vanhetessaan, mutta tämän kakun vanhenemista ei tarvitse odotella, sillä tämä on valmiiksi ihana koostumukseltaan. Tämä on helppo leipoa lasten kanssa vaikkapa ensi sunnuntaiksi Isälle 💓
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1 rkl appelsiinimehua
1 prk appelsiinimarmeladia (230g saarioisten paistonkestävää)
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1 rkl appelsiinimehua
1 prk appelsiinimarmeladia (230g saarioisten paistonkestävää)
(Jos haluat lisää appelsiinin makua, lisää muutama tippa Dr.Oetkerin appelsiiniaromia)
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat hyvin vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää siivilän läpi taikinaan.
Sekoita tasaiseksi.
4. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe. Lisää loppuun taikinaan marmeladi.
5. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
6. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle ja siihen päälle tumma taikina. Sitten päälle vielä kerros vaaleaa taikinaa.
7. Sekoita taikinaa haarukalla niin, että taikina raidoittuu.
8. Paista uunissa 175 asteessa 50-60min.
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat hyvin vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää siivilän läpi taikinaan.
Sekoita tasaiseksi.
4. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe. Lisää loppuun taikinaan marmeladi.
5. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
6. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle ja siihen päälle tumma taikina. Sitten päälle vielä kerros vaaleaa taikinaa.
7. Sekoita taikinaa haarukalla niin, että taikina raidoittuu.
8. Paista uunissa 175 asteessa 50-60min.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä täysin ennen koristelua. Koristele halutessasi oranssiksi värjätyllä valkosuklaalla, sulatetulla tunmalla suklaalla, sekä confetteilla.
Sain eilen vihdoinkin iloleipurin sydänvuoan itselleni ja ehdin jo tekaista pätkiskakun reseptilläsi. Voi mikä herkku!! Seuraavaksi teen kyllä tämän. Mitä appelsiinimarmeladia käytit? Niitä kun on niin monenlaisia 😊
VastaaPoistaJaha, melko sumussa mennään, tuollahan se oli ohjeessa 😁 kiitos ja anteeksi. Hauskaa viikonjatkoa 😊
PoistaKiva kuulla!! Ja hyvä, että löysit vastauksen 👍😘 Mukavaa loppuviikkoa sunullekin...
Poista