lauantai 25. lokakuuta 2014
Kermasarvet
Näin tässä joku aika sitten jossakin tällaisia. Ensin en innostunut ajatuksesta yhtään, mutta uteliaisuus voitti, joten piti tilata moiset "sarvet" näiden tekemiseen. Ja nämä olivatkin mielestäni ihanan kevyitä kahvin seuralaisia. Taikina kun on neutraalin makuinen, niin ensi kerralla aionkin kokeilla katkarapu-tuorejuusto täytteisenä näitä.
Tarvitset: Esikaulittu, laskostettu voitaikina.
1prk kuohukermaa
n. 1dl jotakin hilloa (minulla mansikka/ osa vadelma)
Koristeluun esim. : Tummaa suklaata
Tomusokeria
Tuoreita marjoja (ja minulla siis mansikoita)
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaulitse sitten voitaikina levyä hieman reilummaksi.
2. Leikkaa voitaikina pizza/taikinapyörää apuna käyttäen n. 1,5cm levyisiksi nauhoiksi.
3. Voitele "sarvimuotit" kevyesti margariinilla (ei välttämätöntä).
4. Kääri taikina suikaleet spiraalimaisesti muotin ympärille, aloittaen kapeasta päästä.
5. Paista uunissa n. 10-15 min., kunnes ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä.
6. Valuta jäähtyneeseen sarveen pikkulusikkaa apuna käyttäen hieman hilloa ja pursota sitten kermaa pursottimella loppu sarvi täyteen. Koristele sitten haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti