Eilen leivoin siskolleni viemisiksi Mummon suklaakakkua. Ohje on napattu Suklaa-kirjasta, joka on täynnä toinen toistaan ihanempia ohjeita. Ajattelin tämän olevan samantapainen kuin mutakakku, mutta eipä ollutkaan....tämä oli mukavan pehmeää, kevyen oloista ja kakun kruunasi vaniljakastike ja aprikoosimarmeladi :) Kakku on myöskin gluteeniton, kun valitsee suklaaksi gluteenitonta suklaata.
200 g tummaa suklaata
120 g voita + hiukan vuoan voiteluun
6 kananmunaa
200 g sokeria
70 g Maizenaa + hiukan vuoan jauhottamiseen
Kaveriksi vaniljakastiketta ja aprikoosimarmeladia
Sulata suklaa vaikkapa mikrossa. Anna sulaneen suklaan hiukan jäähtyä ja
sekoita joukkoon huoneenlämmössä pehmennyt voi. Vatkaa kananmunat ja
sokeri vaahdoksi. Lisää Maizena ja voi-suklaaseos. Vatkaa tasaiseksi ja
kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa 30
minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä, ennen kuin kumoat sen
vuoasta. Tarjoile vaniljakastikkeen ja aprikoosimarmeladin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti