maanantai 15. joulukuuta 2014
Taatelikakkuset
200g pehmeitä taateleita
2 dl vettä
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä tai creme fraichea
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1. Pienennä taatelit saksilla ja laita kattilaan veden kanssa. Keitä pehmeiksi ja ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi ja anna sulaa taateleiden sekaan. Soseuta seos hienommaksi sauvasekottimella. Jätä kuitenkin "sattumiakin".
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri, kaneli ja ranskankerma. Sekoita ja lisää vehnäjauho, sooda ja leivinjauhe. Sekoita vielä varovasti.
3. Lisää taateli-voiseos joukkoon varovasti samalla vatkaten.
4. Laita taikinaseosta voideltuihin muffinssipellin koloihin ja paista 180 asteessa n.15-20min.
5. Koristele jäähtyneenä esim. sulatetulla suklaalla, kermavaahdolla ja punssinapeilla.
Nam! Onpas kauniita kakkusia! :)
VastaaPoistaJa voi vitsit miten hyviä 😋
VastaaPoista