perjantai 20. helmikuuta 2015

Marengit


En ole mikään suuri marengin ystävä, mutta ajattelin (taas kerran) yrittää tehdä niitä. Nyt sain niistä tooodella herkullisia. Rapeita pinnalta ja hieman sitkeitä sisältä. Oli huoneenlämpöiset munat, hienoa sokeria, puhtaat välineet...ja etikkaa ;) Luulen, että etikka teki niihin tämän ihanan rakenteen, koska ennen en ole sitä tajunnut käyttää. Tein näistä nyt tarkoituksella hieman suuria, seuraavaa postaustani varten... ;)

2 kananmunan valkuaista
1 1/4dl Siro- hienoa sokeria
loraus etikkaa (ehkä 1rkl)

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset kulhoon ja aloita vatkaamaan (sähkövatkain, tai yleiskone). Lisää sokeria vähän kerrallaan, kunnes marengista tulee sileää ja kiiltävää. Saa vatkata kauan! Marenki on valmista, kun siivilöitä nostamalla marenki jää "seisomaan suoraan".

2. Pursota leivinpaperilla päällystetylle uunipellille isolla tähtityllalla ruusukkeita. 

3. Laita uuniin tunniksi. Avaa sen jälkeen luukku rakosalleen ja jätä marengit vielä uuniin.

2 kommenttia:

  1. Miten joku ei voi olla marengin ystävä? ;)

    VastaaPoista
  2. Mä inhoan sitä. En varmaankaan ole koskaan sitten vaan saanut hyvää marenkia? :)

    VastaaPoista